İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması

22.03.2024 61

22-03-2024

İstiklal Marşı’mız; büyük şair ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy’un, Anadolu’nun dört bir yanında devam eden Milli Mücadele’nin ruhunu ve kararlılığını yansıtan ve aynı zamanda o büyük mücadeleye coşku ve heyecan kazandıran abidevi eseridir.

Bugün yediden yetmişe herkesin aynı inanç ve heyecanla okuduğu, ezberlediği ve haykırdığı İstiklal Marşı’nın her mısrasında tarih, medeniyetin ortak değerleri, vatan ve bayrak aşkı bulunmaktadır. 100 yıl önce kaleme alınan ve şairi merhum Akif’in kahraman ordumuza ithaf ettiği bu marş, milletimizin tüm fertlerinin aynı heyecan ve imanla verdiği İstiklal Harbi’nin manifestosudur. Marşımız, varlığımıza ve birliğimize yönelik her tehdit karşısında, “nazlı” ve “şanlı” hilâlin altında toplanmaya hazır milletimizin ortak vicdanı, yüreği ve iradesidir.

Yarışmamızın final programı 12 Mart 2024 saat 11:00'de Çamoluk Öğretmenevi ASO'da yapılacaktır.

Ödül töreni program bitiminde gerçekleştirilecektir.

AMACIMIZ:

Öğrencilerimizin, Türk dilini daha doğru, etkili ve kurallarına uygun olarak konuşmalarına özendirmek, İstiklal Madalyası ile ödüllendirilen Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u tanıtmak ve Marşımızı sevdirmek; öğrencilerimize toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazandırmak ayrıca dilimizin en güzel ifade şekillerinden olan şiir sanatına ilgi duymalarını, geçmiş ile gelecek arasında tarihi, milli ve manevi köprü kurabilmelerini, Vatan, Millet, Bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmelerini sağlamaktır.

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

1. Diksiyon (Telaffuz)

2. Ezbere Okuma

3. Ses Tonu ve Nefesi Ayarlama

4. Duraklama ve Vurguları Ayarlama

5. Gösterilen Özen, Titizlik, Hassasiyet

6. Arka Plan, Sahne Düzeni, Fon Müziği (Telif Uygunluğu Olan)

7. Beden Dili (Jest ve Mimikleri Kullanma)

8. Yarışmacının Şiire Kattığı Yorum (Özgünlük)

9. Şiirin Ruhuna Uygunluk

10. Sahne Hâkimiyeti

Toplam 100 puan üzerinden yukarıdaki ölçütler (kriterler) ışığında değerlendirme yapılacaktır.

ÖDÜLLER:

Yarışma 1.sine 500 lira + Başarı Belgesi

Yarışma 2.sine 400 lira + Başarı Belgesi

Yarışma 3.süne 300 lira + Başarı Belgesi

Finale kalan yarışmacı öğrencilerimize Başarı Belgesi

Yarışmaya katılan bütün öğrencilerimize Katılım Belgesi verilecek.

Adres:
HÜRRİYET MAH. HÜRRİYET KÜME EVLERİ ALUCRA TURAN BULUTCU MESLEK YÜKSEK OKULU BLOK NO: 21 İÇ KAPI NO: 1 ÇAMOLUK / GİRESUN